Timemanagement voor ondernemers

“Timemanagement gives you the chance to do whatever you want”
 
Een succesvol ondernemer heeft een visie, als ondernemer weet je wat je wilt bereiken. Als je niet weet wat je wilt bereiken, bereik je niets. Oftewel: hoe kun je in Amsterdam komen, als je niet precies weet waar je moet zijn, hoe je er kunt komen en wanneer je er wilt zijn?
 

Prioriteiten

Een duidelijke visie helpt je om je doelstellingen te bepalen, prioriteiten te stellen en besluiten te nemen. Dat zijn belangrijke kwaliteiten om resultaten te halen.
 
Reageer niet op urgentie maar op dat wat belangrijk is. Als je aanpakt wat urgent is, laat je je agenda bepalen door de behoefte van anderen in plaats van die van jezelf. Als je voor een urgente situatie komt te staan, neem dan kort de tijd om te bedenken hoe belangrijk het is om dit werk nu te doen, gebaseerd op je eigen doelstellingen. Een hulpmiddel bij urgentie is: Moet Ik Dit Nu Doen. Leg de klemtoon op een van de woorden en je weet wat het antwoord moet zijn.
 

To Do

Gebruik bij het bepalen van de taken en/of projecten waar je aandacht aan wilt besteden een to do lijst. Ik vind de to do lijst van motivational speaker Brendon Burchard erg praktisch.
 
En het allerbelangrijkste: vergeet niet om regelmatig te pauzeren. En maak de pauze effectief door even te bewegen en je aandacht weg te halen van je beeldscherm. Daarna kun je met volle energie door en dat maakt echt verschil voor je productiviteit!
 

Training Timemanagement – MDOrganized

Mijn naam is Monique Donga. Ik help mensen graag om effectiever te werken. Mijn overtuiging is dat het meest belangrijke werk, het werk wat het meeste opbrengt, in 2 a 3 uur per dag gedaan kan worden. Twee a drie uur met volle aandacht werken. Al het overige bestaat uit mails en post wegwerken, telefoontjes en vragen van anderen beantwoorden en afleidingen. Ik geef op 14 april a.s. een training “Minder stress en meer rust in je hoofd en in je leven” in het Color Business Center in Nieuwegein. Bekijk mijn training timemanagement voor meer informatie of volg mij via social media of mijn tips time management blog.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *