Frowein Boomkwekerij en MB – Bedrijfskundig Marketing Advies

Frowein is een boomkwekerij in Brabant. Met een team van 12 medewerkers worden er 150 boomsoorten gekweekt in verschillende soorten en maten.
In 2014 ging de samenwerking tussen Frowein en MB – BMA van start. Het doel van de samenwerking was om een sterke herpositionering van Frowein Boomkwekerij en Frowein Export te bewerkstelligen.
frowein1
frowein2
frowein3

Duidelijke doelstelling

Het doel van deze (online) herpositionering was het bereiken van hoveniers, handelaren & college-kwekers in de regio. Frowein Export richtte zich namelijk vooral op export naar groenvoorzieners voor openbaar groen en handelaren en collega kwekers in het buitenland. Om meer aansluiting te vinden bij de Nederlandse markt is er een nieuwe onderneming gelanceerd: Frowein – Betrouwbare herkomst.

De eerste resultaten van de ingezette campagnes en van de verbeterde vindbaarheid op bepaalde termen is reeds zichtbaar geworden. Campagnes worden zowel online als offline uitgezet om doelgroepen te bereiken. Een voorbeeld van een campagne is de drie-staps-mailing naar hoveniers in een straal van 40 km rondom de kwekerij. Zo’n 500 hoveniers werden aangeschreven met een fysieke kennismakingsbrochure om de volgende dag een digitale prijslijst te ontvangen. Op basis van de open-percentages en doorklik-percentages konden de hoveniers vervolgens worden na gebeld voor een afspraak.

Periodieke samenwerking

Sybe en Yvonne Frowein zijn zeer tevreden met de huidige periodieke samenwerking en hebben inmiddels nieuwe opdrachten bij ons neergelegd. Met net zoveel enthousiasme gaan we in de toekomst aan de slag met de periodieke marketing activiteiten.

Trotse referenties

“Martijn van Mb – Bedrijfskundig Marketing heeft ons gedegen geholpen met de herpositionering van Frowein Boomkwekerij en Frowein Export. Een verdere professionalisering van onze (online) presentatie en het onderscheidend vermogen is het gevolg van de samenwerking.”

Sybe Frowein | Managing Director

mb-bedrijfskundig-marketing-advies-team
martijn-contact

Op zoek naar naar de vertalingen van uw ideeën?

Samen de doelstelling behalen.
Neem contact op