SWOT analyse van uw bedrijf

Ben u benieuwd waar de kansen in de markt liggen voor uw bedrijf? Door het uitvoeren van een SWOT analyse voor uw bedrijf bieden wij een helder antwoord op deze vraag. SWOT staat voor Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats. Een SWOT analyse verschaft inzicht in de sterktes en zwaktes van uw bedrijf en de kansen en bedreigingen in de markt waarop u als bedrijf actief bent.

Interne en externe analyse

Uit een interne analyse kunnen we de sterke en de zwakke punten van uw bedrijf afleiden. We kijken bijvoorbeeld naar de naamsbekendheid van uw bedrijf en verschaffen inzicht in uw marktaandeel in de branche waarin u actief bent. Ook bekijken we de financiële positie van uw bedrijf. Wanneer uw onderneming een uitstekende financiële positie heeft, is dat uiteraard een sterkte. In dat geval adviseren wij u over mogelijke investeringen en nieuwe markten die betreden kunnen worden. De analyse van de kansen en bedreigingen, ook wel de externe analyse genoemd, heeft betrekking op de markt waarop uw bedrijf actief is. Hierbij richten we onze pijlen op uw positie ten opzichte van de concurrentie, de wensen van de doelgroep en de mogelijkheden van de dienst of het product dat uw onderneming aanbiedt.

swot-analyse-bedrijf

Onderscheidend vermogen

Uiteindelijk stelt de SWOT analyse ons in staat om u een krachtig advies te geven over de positionering van uw bedrijf. Op deze manier onderscheidt uw bedrijf zich van de concurrentie en zal uw positie in de markt versterken. Ontdek de mogelijkheden die een SWOT analyse voor uw bedrijf biedt. Neem gerust contact met ons op, dan helpen wij u graag verder.